Składniki na 5 deserów (po 300 ml):
- 200g kaszy jaglanej
- 3 dojrzałe banany (około 400g)
- 3/4 szklanki mleka roślinnego
- 2 łyżki kakao (około 20g)
- garść orzechów nerkowca (około 35g)
- 2 brzoskwinie (około 370g)
- 1 pomarańcza (około 230g)
- surowe ziarna kakao do dekoracji
Do wysokich szklanek lub pucharków nakładać warstwami masy, rozpoczynając od ciemnej, później nieco cieńsza warstwa jasna i znów ciemna.
Umyć brzoskwinie, obrać i pokroić na małe kawałki. Pomarańczę również obrać i podzielić na cząstki. Owoce przełożyć do naczynia i razem zmiksować na gładki mus. Tak przygotowany nakładać na wierzch deserów. Można udekorować surowym kakao. Włożyć do lodówki na kilka godzin do schłodzenia, najlepiej na całą noc.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz